Feb 12, 2012

Puolan visiitti

Justyna ja Tomaz

Aika rientää, hurjaa vauhtia, vastahan Noah (Spellbound Forgetmenot Santana) lensi Kanadasta perheemme uudeksi jäseneksi. Reilut 1,5 vuotta meni silmänräpäyksessä, näin oli pakko todeta kun seisoin Noahin kanssa Helsinki-Vantaan lähtöterminaalin aulassa.
Oli Noahin aika lähteä toisen omistajansa Justyna Szopan (kennel Tylko Ty) luokse Puolaan näyttelyturneelle ja tyttöjä riiustamaan. Kyllähän minä tiesin alusta asti tämän päivän koittavan, silti, pala oli kurkussa ja iso sellainen.

Ehkä helpoin tapa olisi ollut vain lähettää Noah rahtina matkaan, mutta halusin saatella sen perille asti itse ja vihdoin tavata pitkäaikaisen "kirjeystäväni" Justynan ja hänen perheensä.

Viikkojen stressaamisen, lähtöviikon tämän talven pakkasennätysten, lähtöhetkelle osuneen pahan lumimyräkän ja koneessa tunnin hikisen odottelun jälkeen vihdoin kone nousi siivilleen kohti Varsovaa. Aika todella kuluu siivillä, lentoajaksi ilmoitettu 1 tunti 45 min., mennen tullen, mutta kapteeni(t) olikin vauhdikkaampaa sorttia, todellinen lentoaika olikin vain 1,5 tuntia, mennen tullen:)

Vihdoin Varsovassa! Kun Noah tepasteli ulos lentoboxistaan ehjänä ja yhtä terhakkaana kuin aina, tärisi koko kroppani helpotuksesta, pahin osuus ohi!
Vastaanottoväkeä ei tarvinnut kauan etsiä, jo kaukaa näin että whippethän se siellä, ei muuta kuin nokka sitä kohden.
Justynan ja Tomaz Wolanczykin (Paranoia whippets) iloiset ilmeet ja lämpimät halaukset toivottelivat meidät tervetulleeksi Puolaan.

Paukkupakkasten koetellessa myös Puolaa, oli Tomaz lähtenyt kuskiksi vielä toimivalla autollaan, kun Justynan perheen autolle oli hyinen kylmyys liikaa.
Oli iloinen yllätys nähdä jälleen Tomaz, tapasimme ensimmäistä kertaa toissavuonna Liettuassa. Ja voi hyvä tavaton kuinka paljon juttua riitti pelkästään ajomatkan aikana, kaikki puhuivat päällekkäin minkä kerkesivät, jokaisen yrittäessä saada "tärkeimmät" kerrottua ennen saapumista Cicieen, Justynan kotipaikalle joka oli n. 50km Varsovasta.
Puolalaisittain varsin vauhdikkaan matkan jälkeen saavuimme Justynan kotiin, valitettavasti Tomaz ei voinut jäädä jatkamaan juttua, hänellä oli kova kiire jatkamaan matkaa Tsekkeihin seuraavan päivän näyttelyyn.

Oli mahtava tulla kutsutuksi Justynan kotiin, tavata hänen aviomiehensä Zbyszek, pojat Stasiek ja Kajtek sekä hänen kotona olevat whippetit "Poti" Tylko Ty Viking´s Poetry, "Candy"Pipsqueak Qaramelli ja vanhaherra "Lando"Orlando Lazarus.
Koko perhe, koiria myöden ottivat minut ja Noahin erittäin lämpimästi vastaan!
Aika meni jälleen kuin siivillä seurustellessa ja tutustuessa perheeseen.

Seuraavana päivänä olikin jo takaisin kotiin lähtö. Pakkanen paukkui ja auto vaivoin hönkäisi, joten matka Chopinin lentokentälle oli taitettava ensin junalla ja Varsovan keskustasta bussilla. Melkein jo kerkesin tuskailemaan mielessäni että kuinka ihmeessä osaan seikkailla perille asti kentälle ajoissa. Kuin ajatukseni lukien naureskelivat Zbyszek ja Stasiek toki saattavansa minut ihan lähtöportille asti, pitihän heidän varmistua että vieras todellakin saadaan sinne minne pitääkin, eli koneeseen kohti Suomea:)

Monta itkua, monta halausta ja monta hyvästelyä sisältyi lähtöpäivään, mutta lopulta astuin kotiin vievään koneeseen kevein mielin ja luottavaisin sydämin.
Kiitos Justyna, Zbyszek ja pojat mahtavasta vieraanvaraisuudesta ja lämmöstä kodissanne!Noahin uusi koti etummaisena

Noah tutustuu etupihaan

Valppaana, uusia ääniä kuullostellen

Justyna ikkunassa

Candy, Noah ja Poti. Kyllä koirien kelpasi köllötellä marmoripatterin lämmössä. Kyllä, vaalea iso "laatta" on marmoria...ja patteri, olettekos moiseen hienouteen ennen törmänneet:)?
Kuva Justyna Szopa

Aamiaisella tai voisipa melkein sanoa brunchilla (=pommiin nukkunut vieras jota isäntäväki kohteliaasti odotti:))

Ihastuttava herra Lando

Ylhäinen Maine Coon-rouva halajaa matkalle:)

Noah ja Justyna

Lähtiessä poikettiin paikallisessa marketissa tuliaisostoksilla, Puolalaista erikoisuutta, Buffalo Vodkaa, jossa pullossa sisällä ruohon?korsi joka värjää juoman vihertäväksi. Nautitaan kylmänä omenamehun kera:)

Hei hei Cisie

Tulevana kesänä Varsova isännöi jalkapallon MM-kisoja, jonka vuoksi kaupungissa on tehty mittavia rakennus-ja kohennustöitä. Kaupunkiin on rakennettu mm. kolme uutta stadionia kisoja varten, tässä niistä suurin ja mahtavin.


Puolan korkein rakennus vuonna 1955 valmistunut 237m korkea Kulttuurin ja tieteen palatsi, alunperin nimeltään Josif Stalinin kulttuurin ja tieteen palatsi. Vielä tänä päivänä herättää tämä rakennus paikallisissa ei niin mielyttäviä tunteita, onhan se symboli Neuvostoliiton vallan ajasta.

Keskellä, rakennusten välissä Zlote Tarasy-Kultaiset Terassit. Aaltomainen, rehevien puiden silhuetteja jäljittelevä muotoilu on modernilla arkkitehtuurillaan mainetta laajasti niittänyt rakennuskompleksi.

Kiitos Zbyszek, joka lähes täydellisellä englannillaan jakoi pikakatsauksen palan Varsovaa ja sen historiaa juna-ja bussimatkan aikana!

1 comment:

  1. Mahtava kuvareportaasi, Jutta!!!!!

    Kuvat ja tekstit upeita, melkein enkuksi menee paremmin: thanks for sharing!

    Upeaa matka-aikaa Noahille Puolassa, mahtavia uutisia, tuloksia ym. on varmasti tuloillaan! (Ja Noah pian takaisin Suomessa <3)


    Anita

    ReplyDelete